Briluniek Ronald Zuidema in Hoogeveen verkoopt ook kinderbrillen

Nauwkeurige oogmeting door de contactlensspecialist

Het aanmeten van contactlenzen is niet hetzelfde als het aanmeten van een bril. De brilsterkte verschilt meestal van de sterkte van contactlenzen. Voor het aanpassen van contactlenzen maken we daarom altijd een afspraak met één van onze contactlensspecialisten. Hij meet de sterkte, bekijkt de bouw van je oog en overlegt welk soort lens het meest geschikt is voor jou: maandlenzendaglenzen, vormvaste lenzen of nachtlenzen. Als alle gegevens zijn verzameld, bestellen we je proeflenzen en lenzenvloeistof.

Online brillen passen via Briluniek Ronald Zuidema
Een bril voor jong en oud: Briluniek Ronald Zuidema

Proeflenzen op sterkte

Wanneer jouw contactlenzen binnen zijn, plannen we een afspraak in voor de contactlensinstructie. We laten je dan zien hoe je de lenzen inbrengt en uitneemt. Je krijgt de proeflenzen mee om te proberen. Na de probeerperiode controleert de contactlensspecialist of de lenzen goed passen en de juiste sterkte hebben.


Korting
Wij werken met een contactlens-servicepassysteem. Bij een jaarlijkse betaling van € 30,- krijg je 2 keer per jaar een oproep voor contactlenscontrole. Ook krijg je aantrekkelijke kortingen op je contactlenzen, lenzenvloeistoffen en op een bril.

Naar de contactlensspecialist
Briluniek Ronald Zuidema in Hoogeveen verkoopt ook kinderbrillen
Laat een oogmeting doen door de gediplomeerde opticien van Briluniek in Hoogeveen

Zachte lenzen

Er zijn verschillende soorten zachte contactlenzen: daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen.

De voordelen van daglenzen:

  • je gebruikt elke dag een nieuw paar lenzen
  • je kunt gemakkelijk afwisselen met een bril doordat ze per stuk zijn verpakt
  • je hebt geen contactlensvloeistof nodig
  • het is ideaal voor het sporten

Tweewekelijkse lenzen:

  • kun je 2 weken dagelijks dragen
  • laten veel zuurstof door en zorgen voor goede bevochtiging van het oog

Maandlenzen:

  • kun je een maand lang dagelijks gebruiken
  • zijn in veel verschillende materialen beschikbaar, zodat er voor vrijwel iedereen een geschikte maandlens is
  • beschikbaar in multifocaal
Zachte lenzen uitproberen

Vormvaste lenzen (harde lenzen)

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Deze lenzen zijn minder gevoelig voor beschadigingen als andere lenzen en zijn goedkoper te onderhouden.

Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is daarom maatwerk. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing.

Nachtlenzen

Terwijl je slaapt lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Het kan met nachtlenzen. ‘s Nachts corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en je kunt ze de hele nacht dragen. Je hoeft er niet aan te wennen, ze voelen direct prettig aan. Het is een fijne uitvinding voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen.

Online brillen passen scheelt tijd in de winkel

Lenzenvloeistof

In traanvocht zitten vetten en eiwitten die zich op je lenzen kunnen afzetten. Dit kan irritatie en zelfs slecht zicht veroorzaken. OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution vormt een laagje om je lenzen zodat vet- en eiwitaanslag zich niet aan je lenzen kunnen hechten. Zo blijven je lenzen schoon en fris aanvoelen. OPTI-FREE® PureMoist® zorgt voor een 16 uur durende bevochtiging vanaf het inzetten van de lenzen tot aan het eind van de dag.