Maandlenzen, daglenzen, vormvaste lenzen of nachtlenzen nodig? Briluniek in Hoogeveen helpt u graag!

Het aanmeten van contactlenzen is niet hetzelfde als het aanmeten van een bril. De brilsterkte verschilt meestal van de sterkte van contactlenzen. Voor het aanpassen van contactlenzen maken we daarom altijd een afspraak met één van onze lenzenspecialisten. Hij meet de sterkte, bekijkt de bouw van uw oog en overlegt welk soort lens het meest geschikt is voor u: maandlenzen, daglenzen, vormvaste lenzen of nachtlenzen. Als alle gegevens zijn verzameld, bestellen we uw proeflenzen en lenzenvloeistof.

Proeflenzen op sterkte

Wanneer uw contactlenzen binnen zijn, plannen we een afspraak in voor de contactlens instructie. We laten u dan zien hoe u de lenzen inbrengt en uitneemt. U krijgt de proeflenzen mee om te proberen. Na de proefperiode controleert de lenzenspecialist of de lenzen goed passen en of ze de juiste sterkte hebben.


Korting
Wij werken met een contactlenzenservice en passysteem. Bij een jaarlijkse betaling van € 30,- krijgt u twee keer per jaar een oproep voor contactlenzencontrole. Ook krijgt u aantrekkelijke kortingen op uw contactlenzen, lenzenvloeistoffen en op een bril.

Naar de lenzenpecialist

Zachte lenzen

Er zijn verschillende soorten zachte contactlenzen: daglenzen, tweewekelijkse lenzen en maandlenzen.

De voordelen van daglenzen:

  • U gebruikt elke dag een nieuw paar lenzen
  • U kunt gemakkelijk afwisselen met een bril doordat ze per stuk zijn verpakt
  • U heeft geen contactlenzenvloeistof nodig
  • Het is ideaal voor het sporten

Tweewekelijkse lenzen:
  • Kunt u twee weken dagelijks dragen
  • Laten veel zuurstof door en zorgen voor goede bevochtiging van het oog

Maandlenzen:

  • Kunt u een maand lang dagelijks gebruiken
  • Zijn in veel verschillende materialen beschikbaar, zodat er voor vrijwel iedereen geschikte maandlenzen zijn
  • Beschikbaar in multifocaal
Zachte lenzen uitproberen

Vormvaste lenzen (harde lenzen)

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Deze lenzen zijn minder gevoelig voor beschadigingen dan andere lenzen en zijn goedkoper te onderhouden.
Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is daarom maatwerk. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing.

Vormvaste lenzen iets voor u?

Nachtlenzen

Terwijl u slaapt lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Het kan met nachtlenzen. ‘s Nachts corrigeren de lenzen uw ogen. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en u kunt ze de hele nacht dragen. U hoeft er niet aan te wennen, ze voelen direct prettig aan. Het is een fijne uitvinding voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen.

Lenzenvloeistof

In traanvocht zitten vetten en eiwitten die zich op uw lenzen kunnen afzetten. Dit kan irritatie en zelfs slecht zicht veroorzaken. OPTI-FREE® PureMoist® Multi-Purpose Disinfecting Solution vormt een laagje om uw lenzen zodat vet- en eiwitaanslag zich niet aan uw lenzen kunnen hechten. Zo blijven uw lenzen schoon en fris aanvoelen. OPTI-FREE® PureMoist® zorgt voor een 16 uur durende bevochtiging vanaf het inzetten van de lenzen tot aan het eind van de dag.